Wie zijn wij

Andrea:

Natuur is mijn passie. Mijn oog voor de natuur heb ik geërfd van mijn grootouders die me als kind al meenamen de bossen en de bergen in. Na mijn studie Fysische Geografie heb ik als reisleider tientallen groepen de prachtige natuur van heel Europa laten zien. Nu werk ik al weer 20 jaar als ecoloog in het natuurbeheer. Ik ben als een blok gevallen voor dit prachtige plekje aan de Grensweg en tegen het Wooldse Veen. Weg van alle drukte en bedrijvigheid, doet het me denken aan vroeger tijden, toen de landbouw nog wat meer geploeter tegen de elementen was. Graag laat ik bezoekers de mooiste plekjes zien en verwen ik ze in de B&B.

Mark:

Liefde voor het boerenland en voor de natuur zat er bij mij al vroeg in. Het heeft nog wel een hele tijd geduurd voordat ik me realiseerde dat dit ook heel goed te combineren was. Begin 20 ben ik begonnen met mijn fotografie wat serieuzer aan te pakken en dat is vanaf dat moment steeds meer uit de hand gelopen. Tijdens onze tijd op Borneo heeft dit uiteindelijk geresulteerd in de uitgave van mijn eerste natuurfotoboek en sindsdien hebben mijn foto’s in tientallen boeken en andere publicaties gestaan. Toen we terug in Nederland kwamen werd steeds meer duidelijk dat we op zoek moesten naar een mogelijkheid om de passies voor boerenland, natuur en fotografie samen te brengen en hiermee was de basis voor Grenslicht gelegd.

 

En hier mogen uiteraard ook onze onvermoeibare grasmaaiers niet ontbreken. Voor het beheer van het veld hebben we een kleine groep (dwerg)geiten die alles waar ze bij kunnen komen kort houden en lokaal bemesten en daarmee een belangrijke bijdrage leveren in de groeiende biodiversiteit. Daarnaast zijn ze met hun dagelijkse capriolen en als leverancier van prachtig nestmateriaal voor de vogels een erg gewaardeerd onderdeel van ons erf geworden.