Het concept - Natuurhoeve, B&B en Fotografiecentrum

In 2015 kochten we, Andrea Bloem en Mark Hessels, deze voormalige ontginningsboerderij aan een zandweg in Woold, ingeklemd tussen oude bossen aan de ene kant en de Duitse grens en het Europese Natura2000 gebied het Wooldse Veen aan de andere kant. Toen al een prachtige plek, maar met nog veel meer potentie voor natuur.
Sindsdien zijn we druk bezig geweest om met herinrichting en kleinschalig biologisch beheer op het erf en het omliggend terrein een mozaïek van biotopen te realiseren waar de natuur zo veel mogelijk ruimte krijgt om zich verder te ontwikkelen.
En dat begint steeds meer zijn vruchten af te werpen; niet alleen lopen de aantallen vogels, zoogdieren, amfibieën en planten steeds verder op, maar ook steeds meer bijzondere soorten melden zich op zoek naar eten en nestgelegenheid.

De afgelopen jaren hebben we bijv. al mogen verwelkomen: zwarte specht, kerk- en bosuil, roodborsttapuit, grote bosmuis, dwergmuis, boom- en steenmarter, grote weerschijnvlinder, keizersmantel, levendbarende hagedis en de alpenwatersalamander.
>> Voor veel meer details zie ook onze soortenlijst.

Al deze prachtige natuur delen we graag met onze gasten of het nu is om in stilte van te genieten of om vanuit een schuilhut of –tent op foto vast te leggen. Iedereen met liefde en respect voor natuur is hier op de juiste plek.