Omgeving - Oost Achterhoek

Grenslicht ligt in de prachtige Oost-Achterhoek omgeven door een zorgvuldig bewaard kleinschalig coulisselandschap. Rust en stilte zijn hier nog volop aanwezig. Het gebied is populair bij fietsers en wandelaars en er lopen tal van mooie routes waarvan een aantal zelfs voor onze deur langs (voor een overzicht zie de links onderaan deze bladzijde)

In dit gebied liggen ook 2 hoogveen natuurparels; het Korenburgerveen en het Wooldse Veen. De laatste vormt een grensoverschrijdend natuurgebied met het Burloer und Vardingholter Venn, een van de weinige compleet intacte hoogveengebieden in Nederland. Vanaf Grenslicht loop je er binnen een kwartier naar toe om de eerste (of de laatste) zonnestralen van de dag daar even mee te pikken.

Natuurgebied Bekendelle of vlak over de grens het Zwillbrocker Venn en het aangrenzende Ellewicker Feld liggen allemaal op steenworp afstand, net als de groeve met oehoe-territorium en de grote natuurgebieden die op dit moment langs de grens worden ontwikkeld.

Mocht je op een gegeven moment toch uitgekeken zijn op ons eigen terrein dan kun je nog probleemloos dagen ronddwalen in de verdere omgeving.

Wandelroutes

Link

Rondom het Wooldse Veen

Beschikbaar in B&B

In de omgeving

km per auto

Interessante links

Burlo

5 á 6 km

Barlo

Horeca, supermarkt, bakker

Oedinge

Horeca, supermarkt, bakker

Winterswijk
8 km

Horeca in de buurt

Afstand

Adres

10 min lopen

Kulverweg 2-4, Winterswijk - Woold

15 min lopen

Roerdinkweg 1, Winterswijk - Woold

10 á 15 min fietsen

Meerdinkweg 5, Winterswijk - Woold

20 min fietsen

Oude Bocholtsebaan 15, Winterswijk